BEN KİMİM

Kendinizi tanıtabileceğiniz bölüm.

BEN KİMİM

Mesajgönderen deadman084 » 5/9/2009, 13:39

BAKTIM BU KISMA KİMSE BİŞEY YAZMAMIŞ.NEDEN ACABA SİYE DÜŞÜNDÜM .HERALDE MİLLET KENDİNİ AFİŞE ETMEK İSTEMİYO :D DEDİM.

AMA BEN KENDIMDEN BİRAZ BAHSETMEK ISTIYORUM.2009 HAZIRAN AYINDA MEZUN OLAN TEMMUZ AYI SONUNDA IS BULAN,İŞ BULDUGU İÇİN SEVİNEN ,SANKİ BASKA İŞ BULAMIYACAKMIS GİBİ HEMEN İŞİN ÜSTÜNE ATLAYAN,KENDISINI ÇOK HAKIR GOREN,DIPLOMASININ DEGERINI ANLAYAMAMIS,YENI MEZUNUM NOLACAK TECRUBE OLSUN YETER BANA ANLAYISIYLA FIRMANIN BUTUN SARTLARINA OLUR DIYEN (MAAS,ÇALIŞMA SAATLERİ VS.),SABAH 6 DA UYANAN AKSAM 7.30 DA EVDE OLAN,DAHA SONRA YAPTIGI HATAYI ANLAYAN FAKAT ALISIRIM NASILSA DIYEREK BOYUN EGEN ,ŞİMDİ DAHA 1 AY OLDU HEMEN İŞTENDE ÇIKILIR MI CANIM BİRAZ DAHA DAYAN DİYEN.GECELERİ RÜYASINDA İŞLETMEDEKİ YAPILAN YANLIS UYGULAMALARI GORUP KABUSTAN UYANIR GIBI UYANAN,EKSİKLİKLERİ SOLEDIĞI HALDE EKSIKLIK HANESINDEN SILINDIGINI GORMEYEN,ÖNCELERİ BENIM BURDA NE ISIM VAR DERKEN,ŞİMDİDE BEN BURDAN NASIL KURTULURUM NERDEN IMZALADIM SU SOZLEŞMEYI DİYE BASINA TAŞLARA VURAN.2 ARADA BİR DEREDE KALMIS ....................BİR GIDA MÜHENDİSİYİM.....

deadman084

Mesajgönderen s_m_y_r_n_a » 7/9/2009, 18:37

şimdiden suğudum :( :wink: ben henüz bu tür şeylerle karşılaşmamış :lol: hatta henüz üniw.e bile başlamamış,bu yıl hazırlık okuyacak olan ve seneye hayırlısıyla bölümümde okumaya başlayacak olan gıda mühendisi adayıyım :)

s_m_y_r_n_a

Mesajgönderen GMNet » 8/9/2009, 19:41

Evet bu bölüm oldukça sessiz, açılışı yaptığın için teşekkürler "iki arada bir derede kalmış gıda mühendisi arkadaş" : )

GMNet
Supervisor
Supervisor

Mesajgönderen deadman084 » 10/9/2009, 23:03

:D:D

rica ederim sadece o anki ruh halimi yansıtacak bişeyler yazmak istedim.biz gıda mühendislerinin değerinin ne zaman anlasılacagını cok merak edıyorum.neyse baska arkadaslarıda beklıyorum. bakalım daha neler cıkacak.....

deadman084

Mesajgönderen deadman084 » 10/9/2009, 23:04

:D:D

rica ederim sadece o anki ruh halimi yansıtacak bişeyler yazmak istedim.biz gıda mühendislerinin değerinin ne zaman anlasılacagını cok merak edıyorum.neyse baska arkadaslarıda beklıyorum. bakalım daha neler cıkacak.....

deadman084

Mesajgönderen ayss85 » 18/9/2009, 00:38

peki ben kimim ?
2009 haziranda mezun olması gereken ama hocasının teki notunu yanlış girdiği için temmuz sonuna kadar çıkış işlemlerini gerçekleştiremeyen,çıkışını aldıktan sonra çok sevdiği başka bir hocası tarafından bölümümle ilgili olmayan 1milyar eski parayla maaşı olan artı son model bir araba verilecek olan bir işi elinin tersiyle iten, (neden çünkkü ben gıda mühendisiyim.ben 1milyardan fazla para alacağım.hem o işi herkes yapabilir.otellere,hastanelere temizlik ürünü satmak benim görevim değil.sanki bulunmaz hint kumaşıyım.)daha sonra eve gelen ve yenibiriş,kariyer.net falan gibi sitelerde sabahlayan,sonra yeni, çok güzel ve büyük bir su fabrikasında iş bulan ama maaşı 650 diye istemeyen,hatta sonradan maaşı 750 yaptıkları halde istemeyen bir şahsiyetim.
şuan kaç ay oldu küçük bir şehirde yaşadığım için hala işsizim,elimdeki fırsatlaarı değerlendirmediğim için kendime kızıp duruyorum.yarın bi yemek şirketiyle görüşeceğim.dilerim bu sefer tmm diyebilirim.tabi inş onlarda bana tmm der :P
ya ben bunun için mi okudum ? bim de çalışan kasiyer kadar değerim yokmuş meğer.ben bu bölümden çok ümitliydim.keşke veterinerlik yada ziraat yazssaydım :( keşke demekle olmuyor artık..yüksek lisans yapayım işletme üzerinee..önüm kapkaranlık..geleceğim üni bitince şekillenecekti ama daha karışık bir hal aldı :(

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !
ayss85

Mesajgönderen deadman084 » 18/9/2009, 01:02

ya aslında bız yenı mezunların aklındakı tek sıkıntı heralde acelecı olmamız.bunun ıcıne bende gırıyorum....yanı bıraz kendımıze zaman tanısak cok gusel ısler bı sekılde bızı bulacak..yada bız bulacagız ..bende hemen ıs olsunda tastan olsun dıye zıpladım ama su an cok mutsuzum tek amacım dıploma sahıbı bırı olarak elımdekı meslegımı yapabılecegım ve yenı mezun oldugum ıcın tecrube edınebılecegım bır ıstı...ve bunun ıcın ne olursa olsun herseye goz yumdum ve ıse gırdım kı bu noktada hayatımın en buyuk hatasını yaptım...bıraz kendımıze zaman tanımalıyız bence ....ve meslegımızın gercekten gıdayla ugrasan fırmalar ıcın cok onemlı oldugunu unutmamalıyız....fırma bazındada sadece 4 5 buyuk fırma herkesın calışmak ıstedıgı yerler....ama ben ıse gırdıkten sonra anladım kı buyuklu kucuklu o kadar çok fırma var kı ınanamazsınız ve bı sekılde onalrda gıda muhendısı calıstırıyorlar ve bunların ıcınde benım calıstıgım fırma gıbı cok berbat halde olanlar ve cok gusel durumda olanlar da var ....
bı şekilde hayat bıze bıgun ıstedıgımız fırsatı verecektır.ben buna ınanıyorum ..fakat acelecı davranmamak gereklı bence....bunları soluyorum ama kendım ne derece uyguluyorum orası ayrı bır konu..cunku 2 ay oldu ıse gırelı ve bugun yarın ayrılmak ıcın beklıyorum:D:D
cunku meslegımızın degerını bılmeyen cok fırmanın oldugu da aşikar...bı sekılde onlarada ogretmek gerek fakat anlamak ıslerıne gelmıyorsa fazla ınat etmenınde bı anlamı yok galıba....neyse bakalım daha kımler neler yazacak merakla beklıyorum.gercekten cok guzel bı konu baslıgı olmus ve ıyıkı ben ılk mesajı yazmısım:D:D bıraz devrık culmleler kurdum .inş anlaşılır....

deadman084

Mesajgönderen ayss85 » 18/9/2009, 01:59

dediklerinin hepsine katılıyorum.aceleci olmamak lazım doğru diyorsun.okul boyu büyüklü küçüklü nerdeyse 40a yakın fabrika gezdim.beğendiğimde oldu beğenmediğimde.fabrika çokluğunun farkındayım.ama sorun, bu fabrikaların hepsinde gıda mühendisi istihdam edilmiyor ki ! mesela meyve sebze ambalajlamada çok alakasızda olsa veterinerler çalışabiliyor.
benim sıkıntım ankara il kontrolde (geçen yaz ayından bahsediyorum) sadece 1 tane gıda mühendisi olması.yani benim mesleğim tanınmıyor.mühendis değilim aşçıyım insanların gözünde.inşaat mühendisi bina,makina mühendisi makina gıda mühendisi yemek yapıyor :/ her yer deneyim istiyor bide.1yıl,2yıl,5yıl... yani bana fırsat vermezlerse nasıl deneyim sahibi olabilirim ki ?
biliyorum çok güzel bi geleceğim olacak.hatta bu azimle çok iyi yerlere geleceğim.çok çabuk öğrenir ve çok çalışırım ben.pes etmem,inatçıyımdır.işte o güzel günler uzakta olmasa bide daha iyi olacak.
iyiki yazmışsınız bu mesajları.tanımadığım insanlara dert yanmam pek ama çok iyi geldi..

ayss85

Mesajgönderen deadman084 » 19/9/2009, 18:17

firmalarda herzaman gıda muhendısının bulunmadıgı ve gıdayla alakası olmayan ksılerın bu ıslerı yaptıgını bılıyoruz.bu bız meslege gırdıgımızde de boleydı sımdıde bole.bunu tekıl olark cozume kavusturmak ımkansız bunu hep beraber butun gıda muhendıslerı olark cozumunu bulmalıyız ve odanında bu noktada ustune cok buyuk bı sorumluluk dusuor ama bız odayı desteklemedıkce ,ona elımızden geldıgınce yardım etmedıgımız surece istedıgımız seylerın yapılması yakın zamanda olacakmıs gıbı gelmıyor bana....neyse.....bızım meslegımız gercekten cok fazla sorunu olan bır meslek bunu okuldayken dınlıyorduk suanda ise yasıyarak pekıstırıyoruz....:D
ankara tarımda bende staj yaptım fakat ben kontrol subeydeydım yanı lab.ta deıl ve benım oldugum yerde su an sayısını tam olarak vremıyorum ama nerden baksan 15-20 tane gıda muhendısı denetcı vardı .bunun yanında ayrıca veterıner zıraat muhendısı çevre sağlık teknısyenı felan vardı ama en cok sayısı olan gıda muhendısı ıdı ....ama lab. kadrosunda ne kadar gıda muehndısı var onu bılmıyorum....

deadman084

Mesajgönderen deadman084 » 19/9/2009, 18:20

GMNet yazdı:Evet bu bölüm oldukça sessiz, açılışı yaptığın için teşekkürler "iki arada bir derede kalmış gıda mühendisi arkadaş" : )

rica ederim en nihayetınde neler yasıyoruz meslegımız adına paylaşmak ıstedım....

deadman084

Mesajgönderen mugun » 24/9/2009, 03:47

Ben de 28.06.2009da bir universiteden mezun oldum. Mezun olduktan sonraki ilk isim askerlik subesine gitmek oldu. Cunku basvuracagim her ilanda "Erkeklerin askerliklerini tamamlamis" yazisini gormekten bikmistim.
Ve Kasim ayinin sonunda askere gidiyorum. Donunce nelerle karsilasacagimdan emin olmamakla birlikte yazdiklarinizdan ders cikaracagimdan eminim.
Is konusunda kendimi strese sokmamaya calissam da yeni bir hayatin baslangicinda oldugumu hissetmek bile tedirginlik seviyemi yukseltmeye yetiyor.
Keske herkes icin istedigi pozisyonlarda calisabilme imkani olsa, keske meslegimizin degeri yeteri kadar bilinse de bu mesajlari yazmak yerine daha farkli konularda birbirimizi bilinclendirebilsek.
Isin acikcasi Turkiyede Gida muhendisligi , emekleme donemini geciriyor. Ve bunu yasayan nesil de bizler olacaz.

mugun

Mesajgönderen black rider » 24/9/2009, 13:13

ayss85 yazdı:yani benim mesleğim tanınmıyor.mühendis değilim aşçıyım insanların gözünde.

maalesef durum büyük bir çoğunluk için böyle. insanlara mesleğinizi yada okuduğunuz bölümü söylediğinizde verdikleri ilk tepki böyle oluyor. biraz medya desteğine ihtiyacımız var sanırım :)

Bu arada durumundan memnun olan gıda mühendisi arkadaşlarımız (ki elbet vardır) da görüşlerini paylaşırlarsa daha sağlıklı bir değerlendirme ortamı olur kanaatindeyim.

black rider
Supervisor
Supervisor

Mesajgönderen deadman084 » 24/9/2009, 13:35

mesleğimiz gerçekten insanlar tarafından tam anlamıyla kavranmış deil.buda bize iş hayatında önemli sıkıntılar yaratıyor...

hep mutsuz ve işinden dolayı sıkıntı yaşayan insanlar cevap yazdı bide işinden memnun insanlar yazsada onlara bakıp önümüzün açık olduğunu görebilsek:D:D ,arkadasın fikrine katılıyorum...

deadman084

Mesajgönderen ayss85 » 24/9/2009, 22:03

büyük ve güzel bi firmada iş buldum.sözleşme yaptım bugün.maaş odanın belirlediğinin biraz altında ama olsun,iyi bi yere benziyor.patron 1980 doğumlu bi zengin çocuğu.ama çok çalışkan biri gibi.ben okumadım burayı sana emanet ediyorum sen bana şunu al de ben yarın getirtirim,sonuçta eve götürmüyorsun,işimiz düzenli-aksamadan devam etsin yeter diyor.tecrübesiz olduğum için önceleri danışman yardımı alacağım.sonraları ben idare ederim.hijyen konusunda sen ne dersen o olacak diyor patron.kimseye hatta bana bile taviz verme dedi.ki benim de niyetim yok zaten taviz vermeye :) yani kitaplarda yazan gibi 20dk da bir el yıkatmam millete ama yinede sürekli takip ederim.heyecanlıyım baya.beklediğime deydi gibi :) yarın ilk iş günüm.

baya bunalım takılmışım geçen günlerde.kimseyi umutsuzluğa sürüklemek istemem.ben bu bölümün önünün çok açık olduğunu biliyorum :) sadece biraz sabır..hmm bide tse de gıda laboratuarında baya gıda mühendisi var.hatta eğitim veren,danışmanlık yapan,ürün belgelendirme kısımlarındada gıda mühendisi mevcut çok sayıda :) tamam devlet çok sayıda almıyor olabilir ama oda ile birlik olursak bunuda başaracağız.sesimizi duyuracağız.gıda mühendisleri memur sıfatıyla ptt de değil kendi işlerinde çalışacak yakın zamanda :) çünkü sayımız artıyor..ne kadar çoğalırsak önümüz o kadar çok açılır :))

dilerim çok mutlu olurum çalıştığım yerde ve dilerim dahada olumlu sözler sarfederim :)

dilerim tüm gıda mühendisleri hakettikleri yerde olurlar..

ayss85

Mesajgönderen black rider » 25/9/2009, 01:11

tebriklerimiz ve iyi dileklerimiz sizin için. umarım güzel günler geçerip güzel işlere imza atarsınız yeni işinizde. darısı başımıza diyoruz..
sizin de bahsettiğiniz gibi hala zamana ve çabaya ihtiyaç var. gün gelicek biz de diğer avrupa ülkeleri gibi bu işin önem ve hassasiyetini toplumca anlamış olacağız. güzel günlerin yakında olması dileğiyle...

black rider
Supervisor
Supervisor

Sonraki

Dön Ben kimim?

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir