Bursa Tarım İl Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan ayı öncesi 'Ramazan operasyonu' adı altında kentte faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üretim merkezlerine yönelik denetim başlattı.
Bursa Tarım İl Müdürlüğü, 21 Ağustos Cuma günü başlayacak Ramazan ayı öncesi, kent genelinde hijyen seferberliği başlattı. Başlatılan ani denetimler kapsamında ekmek fırınları, unlu mamul üretim işletmeleri, baklava ve tatlı üreten işletmeler, yemek fabrikaları ve toplu tüketim yerleri merkezlerinde çalışma yapılacak. İl merkezinde 12 ekip, ilçelerde ise 14 ekiple yürütülecek denetimler Ramazan'a kadar devam edecek.
Bursa Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, denetimler sırasında işyerlerinde görülen eksikliklerin not edilerek işyeri sahibinin uyarılacağı ve aksaklıkların giderilmesi için 1 ay süre verileceği kaydedildi.
Verilen bir aylık süre sonunda yapılacak denetim sırasında da yaşanan eksiklik ve sıkıntının giderilmemesi halinde cezai işlemin uygulanacağı vurgulandı.
Denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini aktaran yetkililer, gerekli görüldüğü takdirde işletme sahiplerine 1200 TL'den başlayıp, 5 bin 600 TL'ye kadar para cezası verilebileceği gibi, kapatmaya kadar ciddi yaptırımlar da uygulayacaklarını söyledi.