Arbella, yüzde 20’lik üretim artışına kilitlendi

Gıda firmaları hakkında haberler, yorumlar.

Arbella, yüzde 20’lik üretim artışına kilitlendi

Mesajgönderen absu » 16/11/2009, 10:37

Kişi başına yıllık 6 kilo makarna tüketilen Türkiye’de, sektörün genç ve dinamik oyuncusu Arbella, makarnaya ilişkin yanlış bilinenleri anlatmak ve pazarı büyütmek için çalışıyor.

Arbella’nın üreticisi Durum Gıda Genel Müdürü Kadir Külahçıoğlu, markalarının iki yılda hızlı bir büyüme kaydettiğini belirterek, yurtdışı pazarlarda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Arbella’nın Türkiye İhracatçılar Birliği verilerine göre 2008’de yurtdışına en çok makarna satan marka olduğunu hatırlatan Külahçıoğlu, sektöre ilişkin yaptığı değerlendirmede şu bilgileri verdi: “Endüstriyel makarna üretiminin dünyadaki fotoğrafına baktığımızda dünyada yılda yaklaşık 12 milyon ton makarna üretildiğini görüyoruz. 2008’de bunun 606 bin 620 tonu Türkiye’de üretildi. Yani yaklaşık yüzde 5’i. İtalya’nın başı çektiği dünya makarna üretiminde, ülke olarak beşinci sırada yer alıyor.

Türkiye, 2008’de ürettiği makarnanın yaklaşık yüzde 29’unu ihraç etti.” Firma olarak üretimlerinin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini kaydeden Kadir Külahçıoğlu, Arbella ve Arbella Family markaları ile başta Afrika ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkeleri, Amerika, Kanada ve Japonya’ya ihracat yapıyoruz” şeklinde konuştu. Durum Gıda’nın önümüzdeki günlerde üretim kapasitesini de artıracağını aktaran Külahçıoğlu, “Mersin’de 150 dönüm arazide kurulu makarna üretim tesislerimizde yılda 82 bin 500 ton irmik, 72 bin ton makarna üretiyoruz. Yeni üretim hattımızın devreye girmesiyle makarna üretimini yıllık 90 bin tona çıkaracağız” ifadesini kullandı.

“Makarnanın sağlık açısından önemi anlaşılmaya başlandı”

Son yıllarda makarnaya itibarının iade edildiğini kaydeden Kadir Külahçıoğlu, diyetisyenlerin rejim mönülerinde makarnaya mutlaka yer verdiklerini, sporcuların beslenme programları içinde makarnanın önemli bir yeri olduğunun kamuoyu tarafından öğrenilmeye başlandığını vurguladı. Makarnanın özellikle çocuklar ve gençlerin gelişimine katkısının daha yaygın biçimde öğrenildiğine işaret eden Külahçıoğlu, “İşte Arbella makarna da, üretim ve iletişim stratejisinde Türkiye’de makarna tüketimini artırmaya, dolayısıyla pazarı büyütmeye özel önem veriyor” diye konuştu.

Arbella Family çocuk makarnasında lider

Durum Gıda’nın pazarı büyütmek için geliştirdiği, çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkı sağlayan, çizgi karakterli makarnası Arbella Family’nin de, kısa sürede çocuk makarnaları segmentinin lider markası olduğunu anlatan Kadir Külahçıoğlu, Warner Bros’la bir lisans anlaşması yaparak, çocukların sevdiği çizgi kahramanları makarna paketlerine taşıdıklarını hatırlattı. Arbella Family ile çocukların yanı sıra gençlere de özel önem verdiklerini kaydeden Külahçıoğlu, “Arbella.TV” ve “www.evdeyimaciktim.com” internet siteleriyle genç hedef kitleye makarnayı sevdirmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Firma 2007’ye damgasını vurmuştu

Mersin’de faaliyet yürüten Arbella’nın, Türkiye’nin yanı sıra; Kanada, Kırgızistan, Avustralya ve ABD’de de üretim tesisleri bulunuyor. Mersin’de başlatılan sanayicilik hamlesini zaman içinde yurtdışına da taşımayı başaran, Arbella, bakliyat alanının önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

absu
Moderator
Moderator

Dön Gıda Firmaları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir