Ürünlerini Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgili yönetmelikleri ve TSEye uygun olarak üreten Yörükoğlu, yoğurt için getirilen daha esnek standartlara rağmen kalitesinden ödün vermiyor.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kararıyla sütteki kuru madde denilen yağ, karbonhidrat ve mineraller için daha önce geçerli olan zorunluluk sınırları düşürülmüş ve protein sınırı da yüzde 4ten yüzde 3e indirilmişti. Bu da belli miktardaki sütten daha çok yoğurt elde edilebilmesine imkan veriyordu. Yörükoğlu ise yoğurttaki protein düzeyini koruyarak yağsız kuru madde miktarını da en az yüzde 12 düzeyinde tutmaya devam ediyor. Yörükoğlunun kısa sürede Türkiyedeki ilk 500 üretim kuruluşu arasına girmesi başarısını müşteri memnuniyetine bağlayan Yörükoğlu Süt ve Süt Ürünleri Genel Müdürü Cihan Bulut, daha az sütten daha fazla üretim yapma yolunu seçmeyerek, geleneksel tatlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Çocuklar Sağlıklı Süt İçsin
Yörükoğlu, bir yandan da sosyal sorumluluk kapsamında Çocuklar Sağlıklı Süt İçsin adı altında başlattığı projeyle Antalyanın merkez ilköğretim okullarında ana sınıfı ile birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine süt dağıtımı yapıyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteklediği çalışmada okullara, Yörükoğlunun özel ürünü olan aromalı ve sade sütler ücretsiz dağıtılıyor. Çocukların sütü sevmesi ve süt içme alışkanlığı kazanması için uygulanan proje olumlu yankılar yaptı.
Antalyaya otuz yılı aşkın hizmet veren Yörükoğlu firması, ürün çeşitliliğini ve dağıtım ağını genişletiyor. Kış aylarında günlük 350 ton sütten üretim yapılan tesiste, bu miktar yaz aylarında 500 tona çıkıyor. Firma; yoğurt, ayran, süt, peynir, kaşar peyniri, tereyağı, kaymak, krema ve meyve suyu gibi en çok tercih edilen ürünlerinin haricinde yeni tatlar da deniyor. Çocuklara özel düşünülmüş aromalı sütlerin yanında yetişkinler için de kahveli süt üretimi yapılıyor.