Balküpü markasıyla küp şekerde pazarın yüzde 40'ına sahip olan Keskinkılıç Gıda, sahadaki pancar ekimini ve ürün gelişimini GPS sistemi ile uydu ortamında izliyor. Kayseri, Gebze ve Aksaray'daki fabrikalarında yılda 175 bin ton şeker üreten Keskinkılıç, yıllık 750 bin ton pancar işleme kapasitesine sahip.
22 yıl önce kurulan Keskinkılıç Gıda San. ve Tic. AŞ'nin istikrarlı bir büyüme gösterdiğini ifade eden firmanın genel müdürü İhsan Keskinkılıç, "Markamız Balküpü ile küp şeker pazarının yüzde 40'ına sahibiz. Hedefimiz daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak" diye konuştu. İlk şeker işleme ve paketleme fabrikasını 1992 yılında Kayseri'de kurduklarını anlatan Keskinkılıç, "İkinci şeker işleme ve paketleme tesisini 1998'de Gebze'de kurduk. 2001'de ise Gebze fabrikasında şeker işleme ve paketlemenin yanı sıra, ilave makine ve tesisler ile çay üretimine de başladı. 100 milyon dolarlık yatırım bütçeli üçüncü fabrikamız Aksaray'da 2006'da üretime başladı. Yıllık 750 bin ton pancar işleme kapasiteli bu fabrika Türkiye'nin pancardan şeker üreten ilk özel fabrikası olma özelliğini de taşımakta" şeklinde konuştu. Bu üç fabrikada toplam 2 milyon 321 bin 114 metrekarelik alanda üretim yaptıklarını anlatan Keskinkılıç, yılda 175 bin ton şeker üretim kapasiteleri olduğunu belirtti.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Firması" listesinde bir önceki seneye göre 113 basamak yükseldiklerini anlatan Keskinkılıç, "Geçen yıl ciromuz 206 milyon 622 bin TL'ydi. Bu yılki gelişmelerimizle listenin ilk 200-220. sırasında yer alabileceğimizi öngörüyoruz" şeklinde konuştu.
Şekerde en yüksek kaliteyi tüketiciye sunmak amacıyla, ziraat uzmanları tarafından sözleşmeli üreticilerine eğitim verdiklerini vurgulayan Keskinkılıç, "Pancar ekimi, tohum, tarla hazırlığı, toprak analizi, gübreleme, çapalama, sulama ve hasat konularında eğitim ve danışmanlık veriyoruz. Bu sayede pancarın kalitesini yükselterek, alınan verimi artırıyoruz, bu da çiftçinin gelirini artırıyor" dedi. Sahadaki pancar ekimini ve ürün gelişimini GPS sistemi ile uydu ortamında izlediklerini dile getiren Keskinkılıç, bu pancarlardan Aksaray fabrikasında üretilen şekerlerin, Kayseri ve Gebze fabrikalarda ISO 9001:2000, ISO:22000 standartları doğrultusunda tam otomasyonla paketlendiğini belirtti.