Beşler, Silivri'ye taşınacak kapasitesini 4'e katlayacak

Gıda firmaları hakkında haberler, yorumlar.

Beşler, Silivri'ye taşınacak kapasitesini 4'e katlayacak

Mesajgönderen absu » 16/11/2009, 10:24

Özel entegre et tesisi olan Beşler, üretimini 4 katına çıkarmak için 2010 yılında Kağıthane'de bulunan fabrikasını Silivri'ye taşımaya hazırlanıyor. Tesis için 20 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Beşler Et Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayman, "Artan talebe cevap vermek için üretim kapasitemizi artırmamız gerekiyordu. Bunun için Silivri'de bir arazi aldık. Yakında modern tesisimize taşınacağız" dedi.

Kağıthane'deki bin metrekare alanda kurulu Türkiye'nin ilk entegre et ürünleri tesisini, 2010 yılı içinde yeni modern tesislerine taşıyacaklarını belirten Mustafa Ayman, "Silivri'de inşaatı bitmek üzere olan Avrupa'nın en büyük ve modern et ve süt ürünleri entegre tesisini kuruyoruz. Aylık bin ton olan üretim kapasitemizi 4 bin tona çıkarma hedefindeyiz" dedi. Sucuktan pastırmaya, kavurmadan sosise toplam 150 çeşit ürünleri bulunduğunu, yeni tesislerinde köfte, pirzola, biftek gibi et ürünlerini ambalajlı olarak piyasaya sunacaklarını anlatan Ayman, ayrıca 500 çalışana ek olarak 350 kişi daha istihdam edeceklerini vurguladı. İç piyasaya yetişemediklerini ifade eden Mustafa Ayman, gümrüklerdeki kota uygulaması nedeniyle ihracata ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Ayman, "İhracata bir gün mutlaka geçeceğiz. Ama o gün bugün olamayacak. Ne zaman ki Türkiye Avrupa Birliği'ne girer işte o zaman biz de ihracata geçeriz" dedi.

Şarküteri gıda pazarını değerlendiren ve sektörün hızla geliştiğine dikkat çeken Ayman, "Sektör krizden etkilenmedi. Tam tersi hız kesmeden büyüyor" diye konuştu. Ayman, şarküteri gıda sektörünün ortalama her yıl yüzde 15-20 büyüdüğünü ifade etti.

absu
Moderator
Moderator

Dön Gıda Firmaları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir