Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. İkinci 500 Büyük listesine bu yıl 280inci sıradan girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekici, Ekici Peynir olarak sadece peynir ürettiklerini ve tek bir ürünle bu listede yer almanın gurur verici olduğunu söyledi.
Krizin her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de etkisini gösterdiğini ifade eden Ekici, Peynir ürettiğimiz için krizden bir otomotiv sektörü kadar etkilenmedik. Krizde can simidimiz marka yatırımlarımız oldu, marka yatırımlarımızı kesmek yerine 2009 planımız neyi öngörüyorsa o şekilde yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve bunun meyvesini de aldığımızı düşünüyoruz dedi.
Dünyada krizin devam ettiğini ve bu krizden Türkiyenin sıfır zararla çıkmasının da mümkün olmadığını vurgulayan Ekici, şöyle devam etti:
Türkiyenin dünyada yükselen bir ekonomiye sahip olduğunu, gelişme alanlarının çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Türkiye gerek dünya üzerindeki yeri ve gerekse kendisine has özellikleriyle dünya pazarlarında bir çok boşluğu dolduracak bir yapıya sahiptir. Geleceğe ümitle bakmamızın önünde bir engel görmüyorum, yeter ki çok çalışalım.
Ekicilerin sadece peynir üreterek Türkiyenin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Mustafa Ekici, Bu, bizler için son derece gurur verici bir durumdur. Bu vesileyle tüm çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Bu başarı yaklaşık 300 kişilik bir takımın büyük bir özveriyle çalışmasının ürünüdür dedi. Ekici Peynirin beş yıl sonra da sadece peynir üreten bir firma olarak kalacağına dikkat çeken.Mustafa Ekici, Dolayısıyla yapacağımız yatırımlar hep bu yönde gelişecektir. Tüketicimize nasıl daha iyi peynirler sunarız? İşte önümüzdeki beş yıl boyunca yatırımlarımız hep bu soruya cevap niteliğinde olacaktır şeklinde konuştu.