Bu yıl krize rağmen yüzde 15lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Gentaş Tavukçuluk Genel Müdürü Gencay Aydın, büyüme oranını her yıl aynı düzeyde korumayı hedeflediklerini belirterek, Bunu standart haline dönüştürmeyi hedefliyoruz.
Bunun yanı sıra geçen yıl 36 milyon TLlik ciromuzu bu yıl 45 milyon TLye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca şu an tüccarlar dâhil 74 personelimiz var. Biz krize rağmen sürekli eleman alarak Gebzenin gizli gücü olarak yolumuza devam ediyoruz. Dağıtım ile ilgili olarak da görüşmelere açığız şeklinde konuştu.
Beypiliçin Türkiye genelindeki en büyük üçüncü distribütörü olduklarını belirten Gencay Aydın, Silivriden İzmite kadar geniş bir dağıtım ağına sahip olduklarını ve her yıl yüzde 15lik bir büyüme elde ederek; Gebzenin gizli gücü olduklarını söyledi.
Bölge genelinde yüzde 11lik bir pazar payına sahip olduklarını ifade eden Gencay Aydın, her yıl yüzde 15lik bir büyüme hedeflediklerini; en büyük sıkıntılarının ise bilinçsiz rekabet ve merdivenaltı firmalar olduğunu söyledi. Bu tür firmaların bilinçsiz tüketiciler tarafından tercih edildiğini; kurdukları bazı dernekler ve tanıtım organizasyonları ile sıkıntının önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Aydın, söz konusu merdivenaltı firmalarının pazarda büyük bir payı olduğunu da sözlerine ekledi.
Yumurta dağıtmaya hazırlanıyor
2010 yılı içerisinde yumurta dağıtımına da başlayacaklarını ifade eden Aydın, 2010 yılı hedeflerimiz içerisinde yumurta dağıtımı da var. Bunun dışında şu an 45 firma ile flört halindeyiz. Piliç eti dışında başka gıda kollarında da dağıtıma geçmeyi düşünüyoruz dedi.
Şirket prensibi olarak faaliyetlerini pazarlama ve dağıtım olarak sürdüreceklerini belirten Aydın, perakende sektörünü düşünmediklerini de sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti: Şirket olarak A kalite ürünleri tedarik edip dağıtmayı prensip edindik. Bu anlamda dağıtım yaptığımız müşterilerimiz bize teşekkür ediyor. Gentaş adı geçen her yerde insanlar kaliteli ürün alacaklarını bilirler. Bu nedenle görüştüğümüz şirketleri de aynı kalite standartlarında olanlar arasından seçiyoruz.