Tokatın Turhal ilçesinde bulunan Mis Başak Un Fabrikası, makine parkurunu yenileyerek 1,2 ve 5 kilogramlık paket un üretimine başladı.
Mis Başak Un Fabrikasının sahibi Bayram Misafir, Geçen yıl teknolojilerini yenilemeleriyle birlikte, hem kalitelerini hem de üretim kapasitelerini artırdıklarını ve günlük 200 ton kapasiteye ulaştıklarını söyledi. Misafir, Geçen yıla kadar 20 yıllık makine parkurumuzla üretim yapıyorduk. Sektörde iyi bir seviyeye gelmek ve kaliteli ürün çıkarmak için bir takım yenilikler yapmanın gerekli olduğunu düşündük. 2007 yılında makine yenileme işlemine başladık. Makine parkurumuzu yenilerken sektörde marka olan ve dünya çapında iş yapan Alapala makineyi tercih ettik. Geçen ayın sonunda makine parkurumuzu yüzde 90 oranında yeniledik. Böylelikle hem kalitemiz arttı, hem de kapasitemiz diye konuştu. Misafir, Bu yıl da küçük ebatlarda paketleme yapabilmek için yeni makine alarak, paket un üretimine başladık. Unlarımız el değmeden tamamen otomatik makinelerde paketleniyor. Saatte 3 ton paketleme kapasitesine sahibiz. 1,2 ve 5 kilogramlık ambalajlarda paketleme yapıyoruz dedi.
Mis Başak Un Fabrikasının, 1987 yılında kurulduğunu söyleyen Misafir, Günlük 120 ton üretim kapasitesiyle üretime başladık. Ürünlerimizi yeni yatırımızla birlikte 1,2, 5,10, 25 ve 50 kilogramlık ambalajlarda müşterilerimize sunuyoruz. Ürünlerimizi sattığımız en büyük pazarlarımız Ankara, Bursa, İstanbul ve çevre iller. Hedefimiz kaliteli üretim ve pazar payımızı artırmak şeklinde konuştu.