Omay markası ile domates salçası üretimine başlayan Niksar Tarım, önümüzdeki dönemde biber salçasının yanısıra kuşburnu marmeladı, Tokat bağ yaprağı gibi yerel ürünleri de üretmeyi hedefliyor.
Yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'ye mal olan fabrikalarında bu sezon, 10 bin ton domates işlemeyi hedeflediklerini belirten Niksar Tarım ve Sanayi Ürünleri İmalat ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Hasan Korkmaz, "Türkiye genelinde bayilikler vermeye başladık. İstanbul ve çevre illerde de satışımız başladı. Omay markası ile piyasaya sürdüğümüz domates salçasını 800 gram, 1, 2,5 ve 5 kilogramlık ambalajlarda müşterilerimize ulaştırıyoruz. Salçadaki domates yoğunluk derecesi 40 brix düzeyinde. Yani ev tipi tuzlu salça yapıyoruz."dedi.
İlk etapta günlük 80-100 ton domates işleme kapasiteleri olduğunu, 3 yıla kadar ek yatırım yaparak günlük domates işleme kapasitelerini 300 tona çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Korkmaz, "Sözleşmeli tarım yöntemiyle domates ürettiriyoruz. Böylelikle çiftçimize ürününü alma garantisi veriyoruz. Ayrıca firmamıza ait yaklaşık 50 dönüm arazide farklı domates türlerini ekip deneme üretimi yapacağız. Böylelikle bölgemize uygun domates çeşitlerini belirleyip ona göre üretim yaptıracağız. Gelecek sezon domates salçasının yanında biber salçası da üreteceğiz. Fabrikamız 20 bin metrekarelik alan üzerinde 2 bin metre kapalı alana sahip" diye konuştu.
Domates ve biber salçasında hedeflerinin markalaşmak olduğunu , bu doğrultuda yatırımlarını sürdürdüklerini kaydeden Korkmaz, "Salçanın yanında farklı ürünlerin de üretimini yapacağız. Kuşburnu marmeladı, Tokat bağ yaprağı da üreteceğiz. Çünkü salça sezonu bu bölgede 2 veya 3 ay sürüyor tesisin atıl kalmaması için ek üretim gerekli. Hedefimiz bu sektörde yaklaşık 40 kişiye istihdam sağlamak" dedi. Aile şirketi konumundaki Niksar Tarım'ın 1989'da kurulduğunu aktaran Korkmaz, "Firmamız babadan devraldığı ceviz kırım ve paketleme işinde edindiği tecrübe ve birikimleri ile gıda üretim sektöründe adını zaman içerisinde duyurdu. 1960'lardan 1989'a kadar Korkmaz Kardeşler olarak üretim yapıyorduk. 1989'dan bu yana ise kendi bölgemizin ismiyle yani Niksar Tarım Ürünleri olarak faaliyet göstermekteyiz" şeklinde konuştu.