İstanbul İhracatçılar Birliklerinin 2008 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre Tadım Gıda, paketli kuru yemiş sektörünün lider ihracatçısı oldu.
Paketli kuru yemiş sektörünün lideri Tadım Gıda, İstanbul İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliğinin 2008 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre en çok paketli kuru yemiş ihracatı gerçekleştiren şirket oldu.
Tadım, paketli kuru yemiş ihracatında ilk sırada yer alırken, sadece paketli kuru yemiş ihracatı yaparak açık kuru yemişin de dahil olduğu İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri arasında 2. sırada yer alıyor. Türkiye kuru yemiş pazarının %80ini oluşturan açık kuru yemiş, kuru yemiş ihracatının da önemli bir kısmını oluşturuyor.
Yaklaşık 20 ülkeye ihracat yapan Tadımın en yüksek satış gerçekleştirdiği ilk üç ülkeyi Hollanda, Romanya ve Kosova oluşturdu. Yurt dışı satışlarını da Tadım markasıyla ve yurtiçinde kullandığı ambalajlarıyla gerçekleştiren şirketin ihracatında ürün olarak en yüksek payı ise ay çekirdeği ve Antep Fıstığı aldı.
Tadım İcra Kurulu Üyesi Emre Tekinalp, ihracat yaptıkları ülke sayısını önümüzdeki dönemde daha da arttıracaklarını açıkladı. Yurt dışındaki faaliyetlerini güçlendirecek yatırımlar gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Tekinalp, marka bilinirliklerini arttırmayı ve özellikle Avrupa ülkelerindeki kuru yemiş pazarını büyütmeyi hedeflediklerini aktardı.