Yaşar Topluluğunun son genel kurulunda sürpriz bir şekilde istifa eden Feyhan Yaşarın yerine Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine İdil Yiğitbaşı seçildi.
Holdingten yapılan açıklamaya göre, Feyhan Yaşar ile birlikte 4 yönetim kurulu üyesi de (Sefa Ocak, Taşkın Tuğlular, Korkmaz İlkorur ve Ata Murat Kudat) istifalarını yönetime sundular.
Açıklamada; Yönetim Kurulu üyelerinden Yılmaz Gökoğlu ve CEO Mehmet Aktaşın, İdil Yiğitbaşı Başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda da görev yapacakları, Mehmet Aktaşın yeni dönemde de CEO görevine devam edeceği belirtildi. Feyhan Yaşarın şirketlerdeki Yönetim Kurulu üyelikleri ise devam edecek.
İdil Yiğitbaşı başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yılmaz Gökoğlu, Mehmet Aktaş (CEO), Neslihan Tombul, Saffet Topaloğlu, Mehmet Kâhya, Hasan Girenes (Yaşar Topluluğu Çamlı Yem Genel Müdürü).
İdil Yiğitbaşı kimdir?
Yaşar Holdingin kurucusu Selçuk Yaşarın küçük kızı olan İdil Yiğitbaşı, 1964 doğumlu. 1986da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1989da Indiana Üniversitesinde işletme yüksek lisansını tamamladı. İş hayatına 1986da Tütünbankta Murahhas Aza Asistanı olarak başladı. Sırasıyla 1987de Başkanlık Asistanlığı, 1990-95 yılları arasında Sistem ve Analiz Koordinatör Yardımcılığı, 1995te Gıda Grup Koordinatörlüğü ve 1997de Gıda Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.