GDO`lu Ürün

GDO`lu Ürün

Mesajgönderen GMNet » 15/2/2009, 08:14

Prof.Dr.Şeminur Topal:GDO`lu ürünlerin zararlarını yıllardır anlatıyoruz.

Doğal denge tehdit altında!

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeminur Topal GDO`lu ürünlerin zararlarını yıllardır anlattıklarını ifade ediyor. Kontrolsüz olarak her türlü GDO`lu ürünün yıllardır Türkiye`ye alındığını anlatan Topal yasa çıkarsa Türkiye`de rahatlıkla GDO`lu ürün ekilip, üretilebileceğini ve ithalatının da daha rahat yapılabileceğini söylüyor. Topal sözlerini şöyle sürdürüyor:

`Şu an kontrolsüz olarak her tür GDO`lu ürünü alıyoruz. Yasa çıkarsa Türkiye`de rahat şekilde ekim ve üretim yapılabilecek. GDO`lu ürünlerin zararlarını yıllardır tartışıyoruz. Araştırmalar dünya genelinde devam ediyor. Ortalama 15 yıldır üretilen GDO`lu gıdaların yeni nesilde nasıl bir etki bırakacağı net olarak bilinmiyor ancak araştırmalardan çıkan sonuçlarda embriyoların küçüldüğü, özellikle üretim yayılımında biyoçeşitliliği çok etkilediği ve zaman içinde GDO üretiminin artması ve yaygınlaşması ile biyofloranın değişeceği yani doğal dengenin tehdit altında olduğu görülüyor.

Ticaret bilime egemen durumda!

Geçtiğimiz hafta Sabancı Üniversitesinde yapılan toplantıda GDO`lar resmen aklandı. Ben ve benim gibi GDO`ların zararlarını anlatan bilim insanları son derece amiyane bir tabirle aptal ve salak gibi ifadeler kullanarak yalanlandı. Günümüzde ticaret bilime egemen durumda. Parasal gücü olanlar istediği işi istediği insana istediği ortamda yaptırabiliyor. Türkiye`de tarım uluslararası şirketlerinde güdümünde alınan kararlarla yol alıyor.`

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Görüş

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir