Avrupa Baharat Birliği Yönetimine İlk Defa Bir Türk Seçildi.

Güncel haberleri bu başlık altından takip edebilirsiniz.

Avrupa Baharat Birliği Yönetimine İlk Defa Bir Türk Seçildi.

Mesajgönderen absu » 22/7/2009, 14:47

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Avrupa Baharat Birliği (ESA) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Tarakçıoğlu, Türkiye'nin 2001 yılından beri üye olduğu birliğin yönetimine giren ilk Türk ihracatçısı oldu.

Türkiye, dünyada 20 milyar dolarlık pazar payına sahip baharat sektörünün en önemli uluslararası organizasyonları arasında bulunan Avrupa Baharat Birliği'ne 2001 yılında üye oldu. 24-26 Haziran 2009 tarihlerinde İtalya Como'da, İtalyan Gıda Sanayicileri Derneği (Italian Association of Food Product Industries, AIIPA) ev sahipliğinde yapılan ESA Genel Kurulu toplantısında Tarakçıoğlu, ESA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Yönetim kurulunda Hollanda, İsveç, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya'dan da birer olmak üzere toplam yedi üye bulunuyor.

Nurettin Tarakçıoğlu, Türkiye'deki ihracatçıları temsilen Avrupa Baharat Birliği yönetimine seçilmesinin Türk baharat sektörü açısından mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Tarakçıoğlu, "Türkiye, yıllık 100 milyon doları aşan baharat ihracatıyla dünya genelinde önemli bir oyuncu konumuna geldi. Defne yaprağı, kekik, adaçayı gibi ürünlerin dünya piyasasındaki en önemli tedarikçilerdeniz. Avrupa Baharat Birliği, Amerikan Baharatçılar Birliği ve Uluslararası Baharatçılar Birliği'yle yapacağımız ortak çalışmalarla ihracatımızı artırma imkanı bulacağımız gibi yurt içi ve dışı için üretilen baharatların gıda güvenliği açısından kalite kriterlerinin belirlenmesinde, çok ciddi ortak çalışmalarda söz sahibi olacağız." dedi.

Avrupa Baharat Birliği'nin 2010 Haziran ayındaki genel kurul toplantısının Türkiye'de düzenlenmesinin ESA Genel Kurulu'nda kabul edildiğini de belirten Tarakçıoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri'nin ev sahipliğinde yapılacak bu kurulun hazırlıklarına başladıklarını sözlerine ekledi.

Avrupa Baharat Birliği (ESA) Yönetim Kurulu:
Alfons Van Gulick - Başkan, Hollanda
Vanja Jonsson - Başkan Yardımcısı, İsveç
Bjorn Laue - Muhasip Üye, Almanya
Bart Schulte - Teknik Komite, Fransa
Nurettin Tarakçıoğlu - Üye, Türkiye
John Hill - Üye, İngiltere
Francesco Carapelli - Üye, İtalya

NURETTİN TARAKÇIOĞLU
Nurettin Tarakçıoğlu, 1960 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nden 1980'de mezun olan Tarakçıoğlu, 1985'te Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Aile şirketleri olan Tarakçı Kardeşler Sünger ve Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. ortağı ve yöneticisi olarak ticaret hayatına başlayan Tarakçıoğlu, halen Defne Dış Ticaret ve Tarım Ürünleri A.Ş.'de iş hayatını sürdürüyor. Ayrıca Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Ege İhracatçı Birlikleri Liman Hizmetleri ve Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi, İzmir Ticaret Borsası Disiplin Kurulu Üyesi, Galatasaray Kongre Üyesi ve Galatasaraylılar Cemiyeti Üyesi. İngilizce ve Fransızca bilen Nurettin Tarakçıoğlu, İzmir Devlet Opera ve Balesi'ne bale sanatçısı olarak görev yapan M. Neslihan Tarakçıoğlu'yla evli ve iki çocuk babası.

absu
Moderator
Moderator

Dön Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir