Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği (AB) destekli "Genç Gıda Denetçileri Projesi" kapsamında sağlıklı ve güvenli gıda konusunda eğitilen bin öğrenci, genç gıda denetçisi sertifikası aldı.
Sivas Tarım İl Müdürlüğü’nce yaklaşık 4 yıl önce hayata geçirilen ve geçen yıl da TSO tarafından "AB Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi Hibe Programı" kapsamında AB'ye sunularak 50 bin Avro hibe almaya hak kazanan "Genç Gıda Denetçileri Projesi" kapsamında, kentteki 10 ilköğretim okulundan toplam bin öğrenciye sağlıklı ve güvenli gıda konusunda eğitim verildi.
Geçen yıl Nisan ayında Aşık Veysel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle başlatılan eğitim faaliyetleri kapsamında, öğrenciler kişisel ve genel hijyen kuralları, gıdalarla bulaşan hastalıklar, gıdaların muhafazası ve gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda, gıda mühendislerince bilgilendirildi.
Valilik, Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla başarıyla tamamlanan proje kapsamında eğitilen bin öğrenci, TSO'da düzenlenen törenle genç gıda denetçisi sertifikası aldı.
Türkiye'de ilk olarak gerçekleştirildiği belirtilen projenin sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Kemal Şahin, gıdanın insan hayatı açısından önemli olduğunu söyledi.
Sağlıklı ve güvenli gıda tüketmeyen toplumların, sağlıklı nesiller yetiştirmesinin zor olduğunu ifade eden Şahin, sağlıklı ve güvenli gıdanın önemini vurguladı.
Bu projede, güzel bir fikrin, güzel bir şekilde uygulanmasının gösterildiğini anlatan Şahin, Türkiye?de örnek olan bu projenin meyvelerini topladıklarını söyledi.
Görevli memurlar ve denetçiler tarafından sürekli gıda denetimlerinin yapıldığını belirten Şahin, bu denetimlerin yanı sıra halkın, tüketicinin de denetim yapmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
TSO Başkanı Osman Yıldırım ise Tarım İl Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Türkiye'de ilk olan bu projeyi desteklediklerini ve AB'ye sunduklarını söyledi.
Projenin AB'den kabul görerek hibe aldığını anlatan Yıldırım, proje kapsamında bin öğrencinin güvenli ve sağlıklı gıda konusunda eğitildiğini kaydetti. Yıldırım, projeye katkılarından dolayı Valilik, Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Yücel Bedir de projenin önemini ve öğrencilere sağlayacağı katkıları anlattı.
Konuşmaların ardından, Şahin, Yıldırım, Taner ve Bedir, 40 öğrenciye temsili olarak genç gıda denetçisi sertifikalarını verdi.