Fındık yiyin üşümessiniz!

Güncel haberleri bu başlık altından takip edebilirsiniz.

Fındık yiyin üşümessiniz!

Mesajgönderen GMNet » 24/1/2009, 20:23

Bakan Güler'in "Fındık yiyin üşümezsiniz" sözünü yerinde bulan fındıkçılar, "Aganigiden sonra yeni sloganımız bu olabilir" dedi.

1. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda doğalgaz krizine karşı, "Fındık enerjisi yüksek bir ürün, fındık yiyin üşümezsiniz. Bunun dışında başka avantajları da var" diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in bu sözleri fındıkçıları mutlu etti. Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy şöyle dedi: "Sayın Bakanımızın enerji toplantısında enerji veren bir ürün olan fındığa vurgu yapması bizi sevindirdi. Kendisi de Ordulu. Biz bu açıklamayı Ordu'ya ve tüm fındık bölgesine yapılmış bir jest olarak kabul ediyoruz."

Bakan Güler'in söylediği sözleri Fındık Tanıtım Grubu'nun yeni sloganı olarak kullanabileceklerini ifade eden Gürsoy şöyle konuştu: "Fındık Tanıtım Grubu olarak Aganigili bir reklam kampanyası yapmıştık. Çok ilgi görmüştü. Şimdi Sayın Bakan'ın 'Fındık enerji verir, fındık yiyin, üşümezsiniz' sözü insanlar arasında tutulursa, kendisinden de izin alabilirsek kullanabiliriz."

Bakan Güler'in her zaman yaratıcı ve orjinal fikirlerinin olduğunun altını çizen Gürsoy şunları söyledi:
"TMO'nun son üç yılda elinde 600 bin ton fondık birikti. Muhtemelen bu konu Bakanlar Kurulu'nda da konuşulmuştur. Sayın Bakan da 'Fındık da enerji veren bir ürün, Enerji Bakanı olarak değineyim' diye düşünmüş olabilir. Çok da yerinde bir açıklama oldu, bana kalırsa. Umarız insanlar kulak verir. Fındık tüketiminin artabileceğini düşünüyorum."

Gürsoy, fındıkçılar olarak Bakan Güler'in söylediklerine katıldıklarını ve fındık yiyenlerin gerçekten daha az üşüdüğünü belirtti. Gürsoy, "Biliyorsunuz 100 gr fındıkta 600 kalori var. Bu da enerji verir ve ısınmanızı sağlar. Daha az gaz yakarsınız. Bunun fındık kalsiyum ve çeşitli vitaminler de içerir. Ayrıca yağı da kolestrol yapmaz" şeklinde konuştu.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir