Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, ilin, gıda üretiminde Türkiye'nin başkenti olduğunu söyledi.
Odanın birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Durmuş, Türkiye'deki gıda sektörünün yüzde 55'inin Bursa'da bulunduğunu ve sektör açısından ilin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Gıda sektöründe Bursa'da geniş bir üretim çeşitliğinin bulunduğunu dile getiren Durmuş, "Bursa, çok sayıda gıda işletmesini bünyesinde barındıran bir il. Üretim tesisleri ve satış noktaları olmak üzere yaklaşık 12 bin gıda işletmesi mevcut. Bu nedenle de elbette Bursa'da gıda güvenliğini hep vurguluyor ve önemsiyoruz. Gıda güvenliğinin doğru sağlanması adına gerek üretim aşamasında gerekse de denetim ayağında gıda sektörüne azami önemin verilmesi gerektiğine dikkat çekiyoruz." diye konuştu.
Durmuş, Türkiye'deki mevcut gıda yasasına alternatif olarak hazırlanan ve yasalaştırılması planlanan Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu taslağına atıfta bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu çok net bilinmelidir ki bu taslak toplumun gıda güvenliğine tamamen darbe vuracak bir taslaktır. Bununla beraber gıda işletmelerinde gıda mühendisi istihdamını ortadan kaldıracak ve pek çok meslektaşımızın işsiz kalmasına yol açacak bir taslaktır. Bursa Şube olarak bu konuda gerek kamuoyunda gerekse kanun yapıcılar üzerinde farkındalık yaratmak adına imza kampanyaları, basın açıklamaları düzenledik, ilgili kurumlara yazılı olarak bu taslağın getireceği zararları ilettik. Umuyoruz ki bu taslak yasalaşmaz."