Gıda mühendisleriyle çikolata ustaları, üretimde kaliteyi artırmak ve ortamdaki sağlıklı şartlarını iyileştirmek amacıyla el ele verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği ile İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, 'Çikolata Üretiminde Kalite ve Hijyen' konusunda ortak eğitim başlattı.
Genel sekreterliğin Yenibosna'daki merkezinde yapılan ve üniversite- sanayi işbirliğine güzel bir örnek olarak gösterilen eğitim çalışmasına 35 firma temsilcisi katıldı. Eğitime, çikolata üretiminde ve Ar-Ge hattında çalışan şef, kalite kontrol uzmanı gibi personel ve sorumlular katıldı. Eğitim sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, semineri, 'mektepli ve alaylı buluşması' olarak nitelendirdi. Mete, "Seminer sayesinde sektör çalışanlarının bilimsel faaliyet ve gelişmelerden en kısa zamanda haberdar olmaları sağlandı. Üniversite camiası da sektör sorunlarını yerinde görme fırsatı yakaladı. Üniversite- sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Yeni projeler gelecek." dedi.
İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof.Dr. Onur Devres başkanlığındaki akademik kadronun verdiği, 'Çikolata Üretiminde Kalite ve Hijyen' konulu eğitimde; çikolata üretiminin aşamaları, hammadde ve katkı maddelerinden başlanarak incelendi. Üretim sırasında yapılması gereken hijyen ve sanitasyon uygulamaları anlatıldı. Üretimde son ürün kalitesini etkileyen faktörler ve bunların kontrolü hakkındaki bilgiler de aktarıldı.