Süleyman Demirel Üniversitesi

Türkiye'de Gıda Mühendisliği Bölümü bulunan tüm üniversiteler ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Süleyman Demirel Üniversitesi

Mesajgönderen GMNet » 19/8/2009, 19:57

Fakültemiz, 03.10.1994 tarihinde Isparta merkezine 25 km. uzaklıkta bulunan Atabey ilçesinde Eğitim-Öğretime başlamıştır.

1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Fakültemizde Bahçe Bitkileri ve Gıda Mühendisliği Bölümleri açılarak her bölüme 30'ar, 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında Zootekni Bölümü açılarak yine 30 öğrenci alınmıştır. YÖK, Tarım Orman ve Su Ürünleri Konseyinin, Ziraat Fakülteleri lisans programlarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili kararı gereği 1999-2000 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Fakültemiz lisans programları yeniden düzenlenerek, yeni programlara öğrenci kabul edilmeye başlanmıştır. Bu düzenlemeye göre 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılında Gıda Mühendisliği Programına 40, Bitkisel Üretim Programına 70, Hayvansal Üretim Programına 50 ve Tarım Teknolojisi Programına 40 öğrenci alınmıştır.

Ziraat Fakültesi, 2000-2001 Eğitim-Öğretim Yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Merkez Kampüsündeki binasına taşınmıştır.

Fakültemiz öğrencileri, ilk üç yılı yukarıda belirtilen programlarda tamamladıktan sonra son sınıfta aşağıda belirtilen bölümlere ayrılarak lisans öğrenimlerini tamamlamaktadırlar.

Gıda Mühendisliği

- Gıda Mühendisliği

Bitkisel Üretim

- Bahçe Bitkileri
- Tarla Bitkileri
- Bitki Koruma
- Toprak
- Tarım Ekonomisi

Hayvansal Üretim

- Zootekni
- Tarım Ekonomisi

Tarım Teknolojisi

- Tarımsal Yapılar ve Sulama
- Tarımsal Mekanizasyon
- Toprak
- Tarım Ekonomisi

Ayrıntılı bilgi için Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Üniversiteler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir