Kuru meyve sektörü

Kuru meyve sektörü

Mesajgönderen GMNet » 15/2/2009, 08:35

Kuru meyve sektörü Eli Alharal'a emanet

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Eli Alharal, Türkiye Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği temsilcilerinden oluşan ortak yönetim kurulu, Eli Alharal'ı Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçti. İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Elmas ise Ortak Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Hedef pazar Rusya
Kuru meyve ihracatının artırılması için çalışacaklarını belirten Eli Alharal, yeni dönemde öncelikli projelerinin Rusya pazarına yoğunlaşmak olduğunu söyledi. Petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artış nedeniyle Rusya'nın gelir düzeyinin yükseldiğine dikkati çeken Alharal, "Bu potansiyeli değerlendirmek için Türkiye'de kurulu bulunan kuru meyve ihracatçıları birliği ile ortaklaşa Rusya'da tanıtıma ağırlık vereceğiz. Üretim ve ihracatında dünya birincisi olduğumuz kuru incir, kuru kayısı ve çekirdeksiz kuru üzümde, tanıtım ve pazarlamayı doğru ve koordineli bir şekilde yaptığımız takdirde üretici ve ihracatçı hak ettiği gelire ulaşacak" dedi.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Sivil Toplum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir