bitirme ödevi( MİKROSKOPLAR )

bitirme ödevi( MİKROSKOPLAR )

Mesajgönderen arifcan » 24/1/2010, 05:03

öncelikle formda bulunan herkese selamlarımı sunuyorum. Benim tez konusu elektron mikroskoplarından (atomik kütle mikroskobu,taramalı elektron mikroskobu,vb.) 8-9 tane bulup bunların özelliklerini, çalışma prensiplerini, kullanım alanlarını yüzeysel olarak tanıtmak.
Bu konuda bilgisi ve kaynağı olanların yardımına ihtiyacım var. İlgilenirseniz sevirim.

arifcan

Mesajgönderen GMNet » 24/1/2010, 07:34

Merhaba,

Sahip olduğum tezler arasında bahsetmiş olduğunuz mikroskoplar ile ilgili özel olarak hazırlanmış bir çalışma yok. Fakat belirttiğiniz mikroskoplarla yapılmış analizlere ait tez çalışmaları mevcut. Yalnız sadece analizle ilgili mi anlatım yapılmış, yoksa mikroskopların çalışma prensiplerinden de mi bahsedilmiş bilmiyorum, henüz inceleme fırsatım olmadı. İsterseniz, örnek bir tez koyayım ve siz inceleyin. İsterseniz ben inceleyim, eğer bahsettiğiniz konuları içeriyorsa tez'i kısa bir süre içerisinde paylaşayım. Seçimi size bırakıyorum.

Bu arada, Google arama motorunu kullanarak üstün körü bir araştırma yaptım ama Türkçe kaynak sorunu var. İnternet üzerinde en iyi ihtimalle ingilizce kaynak bulabilirsiniz gibi gözüküyor.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Mesajgönderen arifcan » 25/1/2010, 01:43

Selam, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Elinizdeki elektron mikroskoplarıyla yaplmış tez çalışmalarından bilgi alabileceğimi umuyorum. çünkü sonuçta bu tezlerde mikroskobun kullanım alanı,özellikleri ve çalışma prensibi muhtemelen açıklanmıştır. Paylaşırsanız sevinirim. Tez konusunu "UNAM temizoda" sitesinden vermiş hocam. Orada özellikle sayfa 8 de "cihazlar" yani mikroskoplar ve sayfa 9 da da kullanım alanları bahsedilmiş. Tez konum bu bakarsanız daha iyi yardımcı olabilirsiniz.
TEŞEKKÜRLER Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz.

arifcan

Mesajgönderen arifcan » 25/1/2010, 07:30

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler. saolun var olun.

arifcan

Mesajgönderen GMNet » 25/1/2010, 08:37

Rica ederim, umarım faydalı olur.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Tezler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir