Breast Gain ve Breast Succe

Breast Gain ve Breast Succe

Mesajgönderen GMNet » 15/2/2009, 08:48

11.11.2008 TARİHİNDE 158'İNCİ TOPLANTISINI YAPTI. REKLAM KURULU'NUN 11.11.2008 TARİHLİ TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLEN DOSYALARLA İLGİLİ ALINAN KARARLAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

1) 2008/515- Havva KOÇAK'a ait Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz. adresli internet sitesinde “Breast Gain” ve “Breast Success” isimli ürünlere ilişkin olarak, söz konusu ürünleri kullanan tüketicilerin 30 gün gibi kısa bir sürede daha büyük, daha yuvarlak, daha sert göğüslere sahip olabileceği, 30-90 gün arasında veya daha az sürede büyütebileceği, ürünün bayanların göğüslerinin büyüklüğünü, şeklini ve sertliğini doğal olarak arttırmaya yönelik formüle edilmiş doğal bitkisel bir katkı maddesi olduğu, bayanların göğüslerinin doğal büyümesine ve gelişmesine yardımcı olmak üzere benzersiz 13 bitkiden özel olarak imal edildiği, güvenli, hepsi doğal içeriğinin dengeli birleşimi ile bayanlara cerrahi müdahale olmadan daha dolgun, daha büyük, daha sert göğüslere erişme olanağı sunduğu şeklinde tüketicileri yanıltıcı sağlık beyanlarına yer verildiği tespit edilmiş olup, bu tanıtımların gıda mevzuatına uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Havva KOÇAK hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

2) 2008/514- Real Hipermarketler Zinciri A.Ş.'ye ait 06.06.2008-19.06.2008 tarihleri arasında geçerli olan kampanyaya ilişkin tanıtım broşürlerinde “2 Adet Süper Boy Cips Alana 1 Adet 1 lt. Pepsi Hediye” ifadesi yer almasına rağmen, hediye olarak vaat edilen ürünün tüketiciye verilmediği ve bu nedenle bahsi geçen broşürde yapılan tanıtımların tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı nitelikte olduğu tespit edilmiş olup, Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'e uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. hakkında yerel düzeyde (6.000 YTL) idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmesine karar verilmiştir.

3) 2008/473- Özel Med-Şen Medikal Sağlık Hizmetleri İnşaat ve Bitkisel Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne ait Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz. adresli internet sitesinde, muhtelif bitkisel ürünler ve gıda takviyeleri ile ilgili olarak, söz konusu ürünlerin birçok hastalığı tedavi edici özellikleri olduğuna ilişkin tanıtım yapıldığı tespit edilmiş olup, bu şekilde tanıtım yapılmasının gıda mevzuatına uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Özel Med-Şen Medikal Sağlık Hizmetleri İnşaat ve Bitkisel Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

4) 2008/541- Pelmur İnş. Taah. Turz. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.'ne ait tanıtım broşürlerinde ve Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz. adresli internet sitesinde muhtelif bitkisel ürünler ile ilgili olarak, söz konusu ürünlerin birçok hastalığı tedavi edici özellikleri olduğuna ilişkin tanıtım yapıldığı tespit edilmiş olup, bu şekilde tanıtım yapılmasının gıda mevzuatına uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Pelmur İnş. Taah. Turz. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.
Kaynak: Sanayi Bakanlığı

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Tüketici Şikayetleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir