İnönü Üniversitesi

Türkiye'de Gıda Mühendisliği Bölümü bulunan tüm üniversiteler ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

İnönü Üniversitesi

Mesajgönderen GMNet » 19/8/2009, 20:05

Gıda Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi'nin bir bölümü olarak 1990 yılında kurulmuştur. Bölümümüzün kuruluş amacı, gıda endüstrisine ilişkin kamu ve özel sektör kuruluşlarında gereksinim duyulan, gıda maddelerinin işlenmesi, muhafaza edilmesi, pazarlanması ve kalite kontrol konularında çalışacak elemanları yetiştirmektir. Bölümün Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojileri Anabilim dalları bulunmaktadır. Bölümde halen 1 Prof.Dr., 3 Doç.Dr., 1 Yrd.Doç.Dr., 3 Arş.Gör.Dr., 1 Arş.Gör., 1 idari personel ve 1 teknisyen görev yapmaktadır. Eğitim süresi 4 yıl olup, 2007-2008 eğitim öğretim döneminden itibaren opsiyonlu olarak hazırlık sınıfı açılmıştır. Her yıl yaklaşık 40 öğrenci Merkezi Seçme Sınavı (ÖSS) ile bölüme kabul edilmektedir. Bölümde 1999 yılından bu yana yüksek lisans eğitimi verilmekte olup, gıda bilimi ve teknolojisi alanında orijinal çalışmalar yürütülmektedir. 2007-2008 öğretim yılında Fen Bilimleri Enstitüsü'ne kayıtlı 9 adet yüksek lisans öğrencimiz bulunmaktadır.

Bölümümüz Yeni Mühendislik Fakültesi binasında 18 adet ofis ve 8 adet laboratuvar'la hizmet vermektedir. Bölümde dersler, teorik ve uygulamalı olarak iki kısımda yapılmaktadır. Öğrenciler teorik derslerde gördükleri konularda bölüm laboratuvarlarında uygulama yapma olanağına sahiptirler. Bölüm mikrobiyoloji, teknoloji ve kalite kontrol laboratuvarları çağdaş bir eğitim verilebilmesi için gerekli donanıma sahiptir. Ayrıca öğrenciler gıda işletmelerinde ve kalite kontrol laboratuvarlarında 40 iş günü endüstri stajı yapmaktadır.

Mezunlar gıda sektörü içinde yer alan süt, et, meyve-sebze, hububat, yağ, şekerli ürünler, mama, hazır ve diyet gıda ürünleri endüstrisinde; ayrıca çeşitli kamu kuruluşlarının gıda üretimi, araştırma ve kalite kontrol laboratuvarlarında çalışmaktadırlar.

Ayrıntılı bilgi için Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Dön Üniversiteler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Exabot [Bot] ve 2 misafir