Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Türkiye'de Gıda Mühendisliği Bölümü bulunan tüm üniversiteler ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Mesajgönderen GMNet » 22/7/2009, 16:49

Üniversitemizde Gıda eğitimi ilk olarak 1983 yılında Ziraat Fakültesi bünyesinde Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü adı altında kurulmuş ve 1984 yılında 4 öğretim üyesi ve 32 öğrenci ile lisans eğitimine başlamıştır.Bu bölümden 52 Mezun Ziraat Mühendisi unvanı almıştır.1987 yılında program değiştirip Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdüren bölümden 315 Mezun Ziraat Mühendisi unvanı almıştır.

1995 yılında yeni bir programla Gıda Mühendisliği şeklinde eğitim- öğretime devam etmiştir. Bu bölümden 2001'e kadar 213 Mezun Gıda Mühendisi unvanı almıştır.Diğer taraftan 1992 yılında Gıda Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. 1999 yılında Gıda Mühendisliği Bölümüne iki öğretim üyesi atanarak Bölüm faaliyete başlamıştır.

2002 yılında Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesine aktarılmıştır.1983 yılından 2002 yılına kadar Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim-Öğretim ve araştırma faaliyetleri sürdüren Gıda Mühendisliği Bölümü, 2002 yılından itibaren Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet göstermektedir.Bölümümüz 2003-2004 eğitim öğretim yılında 288 'i Lisans 16 'sı Yüksek Lisans ve 6 'sı Doktora olmak üzere toplam 310 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ayrıntılı bilgi için Linkler sadece kayitli kullanicilarimizin gorebilecegi sekilde duzenlenmistir. Sitemize kayit olmak icin lutfen tiklayiniz.

GMNet
Supervisor
Supervisor

Mesajgönderen pasa-61 » 9/4/2010, 19:05

ben de samsun ondokuz mayıs üniversitesi gıda mühendisliği bölümü 1.sınıf öğrencisiym aranıza yeni katıldım...inş bana yararlı olacağını düşündüğüm bi site olduğuna inanıyorum.. :)

pasa-61

Dön Üniversiteler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Exabot [Bot] ve 2 misafir